Hana Šišperová

Zachraň se, kdo můžeš

Vzít podnikání za správný konec může být váš nový začátek.

V březnu 2020 jsem intenzivně hledala, v čem spočívá moje klíčová dovednost, kterou mohu v dané situaci směnit za peníze. Kurzy kreslení, zážitkové workshopy, všechny živé akce a semináře, které mi dávaly smysl a naplňovaly mě radostí, jsem nemohla provozovat. Už nějakou dobu jsem se dovzdělávala samostudiem na poli copywritingu, který přirozeně doplňoval kreativní zakázky, návrhy grafických vizuálů i tvorbu webů. Tak trochu opovážlivě (pár dobrých slohovek a diktáty za jedna z vás ještě copywriterku nedělají) jsem se začala zmiňovat o tom, že tvořím textový obsah. Doslova jsem tehdy napsala, že píšu lehce slova, která mají váhu. Vytvářím hodnotný obsah formou, která mu sluší, krasopisně (o tom se rozepíšu příště) a s duší. Navíc hezky česky. 

Spontánně jsem na Facebook vypustila příspěvek o textařské první pomoci on-line, kde jsem zároveň zavzpomínala na svou původní profesi zdravotní sestry. Nejrychlejším zájemcům jsem nabídla pomoc s tvorbou textového obsahu bezplatně, přesněji řečeno výměnou za referenci. A ejhle. Proaktivní přístup byl odměněn. Práce mě těšila dvojnásob. Pomohla klientům a přinesla své ovoce. Ti, co měli možnost vyzkoušet ochutnávku spolupráce zdarma, se přeměnili na platící zákazníky. V některých případech se zahájila příjemná dlouhodobá spolupráce. Vznikla nová obohacující přátelství. No a pomyslnou třešničkou byly relevantní reference od spokojených zákazníků. (forgemcreative.cz) Přitom by mě tenkrát ani ve snu nenapadlo, že bude nabídka po roce stále aktuální.

Vzchop se, kdo můžeš!

Užírat se zredukovanými možnostmi profesního vyjádření není výhra. Najít pro sebe nové uplatnění (vize z krize), které dává smysl vám i klientům, je výhrou v životní loterii. Kolik času na probuzení a plné využití svých darů ještě potřebujete? Roztáčím druhé kolo textařské první pomoci a ptám se vás:

  • Chcete navrhnout značku? Doladit vizuál? Zkrotit texty na web a sociální sítě?
  • Tápete ve výběru barev a fontů?
  • Přehodnocujete obor podnikání a potřebujete rychle pozměnit texty, vymyslet nové nebo jen hledáte oči navíc pro kontrolu správné češtiny?
  • Chybí vám podpora v rozhodování?

Zavolejte 777757790 a objednejte si se mnou schůzku na skype.

Konzultace s automatickou kresbou (aktuálně možné jen on-line) se poslední dobou točí, kromě tradičních témat zdraví a vztahů, kolem seberealizace a žití svého poslání. Odpovídám z vlastní zkušenosti, jak zatočit se strachem z neznáma. S pomocí mého vhledu do barev a čísel vašeho života si ujasníte kroky.

Těším se na společné tvoření.

Hanka

 

Sdílejte pomocí

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík